Helsinki Cupin koronaohjeistus 2021

Helsinki Cupin koronaohjeistus Palloliiton, THL:n ja AVI:n ohjeilla joukkueille ja pelitapahtumiin.

Tarjotakseen mahdollisimman turvallisen turnauksen pelaajille, toimihenkilöille ja katsojille Helsinki Cup noudattaa turnausjärjestelyissä viranomaisten (THL:n, AVI:n ja Helsingin kaupungin) ohjeita. Kenttäalueilla toteutettavat järjestelyt nojaavat vahvasti terveysviranomaisten antamiin, käsihygieniaa ja turvavälejä koskeviin suosituksiin. Järjestelyjen toteutumisesta vastaavat kunkin turnausalueen kenttävastaavat, jotka muun turnaushenkilökunnan tavoin on koulutettu terveysviranomaisten määräysten mukaisesti.

Turnauksen avajaiskulkuetta tai perinteistä turnausdiscoa ei tänä vuonna järjestetä. Ottelutapahtumiin tai tapahtuma-alueille saa tulla vain täysin terveenä. Pieniäkään sairauden oireita epäilevät pelaajat tai katsojat eivät osallistu ottelutapahtumiin. Kenttäalueilla työntekijät pitävät huolen käsidesin saatavuudesta. Myös pelaajia ohjeistetaan huomioimaan hygienia ennen peliä, sen aikana sekä pelin jälkeen: esimerkiksi kättelyt jätetään väliin, maaleja juhlitaan ilman lähikontakteja sekä sylkemistä ja nenän niistämistä kentällä pyydetään välttämään.

Ruuhkautumista kenttäalueilla pyritään välttämään tavanomaista väljemmäksi rakennetulla otteluohjelmalla. Pelaajien saapuminen ja poistuminen porrastetaan, jotta turvavälit säilyvät kenttäalueilla. Pukuhuoneet eivät ole käytössä. Lisäksi Helsinki Cup kehottaa ottelutapahtumiin paikan päälle tulevia henkilöitä saapumaan vain hieman ennen ottelun alkua ja paikalle saavuttuaan huolehtimaan turvaväleistä muihin katsojiin. Vanhemmat ja muu yleisö ohjataan katsomoon tai kenttäalueen reunoille.

Kioskitoiminnassa Helsinki Cup noudattaa terveysviraston ohjeita ja määräyksiä. Kioskeilla on pisarasuojat kassoilla, riittävästi käsidesiä tarjolla ja turvavälit huomioitu. Koulutettu henkilökunta varmistaa ja valvoo, että hygieniatasot säilyvät koko ajan erinomaisina.

Kioskeilla on riittävästi tilaa jonottaa väljästi. Helsinki Cup suosittelee korttimaksuja käteismaksujen sijasta. Siirtokäymälöiden huolellisesta siistinnästä vastaa ammattitaitoinen henkilöstö. Siirtokäymälöiden yhteydestä löytyvät käsienpesupisteet ja saippua. Wc-tiloja siivotaan useasti päivän aikana.

Hotelleissa, joissa Helsinki Cup -vieraat majoittuvat, noudatetaan terveysviranomaisten yleisiä ohjeita sekä COVID-19 suosituksia. Lisäksi käytössä ovat hotellien omat ohjeistukset. Aamiaisella turvaväleistä huolehditaan pöytien sijoittelulla ja jakamalla vieraita eri tiloihin aterioimaan. Hygieniasta huolehditaan ruoan valmistuksen ja jakelun sekä syömisen aikana.

Helsinki Cup on hankkinut 120 000 kasvomaskia turnaukseen osallistuvien käyttöön. Jokaisen osallistuvan joukkueen joukkueenjohtaja saa Olympiastadionilla sijaitsevasta kisatoimistosta kasvomaskipaketin, josta voi jakaa maskeja oman joukkueensa jäsenille. Lisäksi maskeja tarjotaan kaikille majoittuville joukkueille hotellillaan. Kenttäalueiden kioskeilta kuka tahansa saa maskin sitä pyytämällä.

Koronaturvallisuutta parantava ja katsojia palveleva uudistus tämän vuoden turnaukseen on se, että valtaosa Helsinki Cupin peleistä striimataan ja ne ovat katsottavissa maksua vastaan urheilustriimausalustalla Solidsportissa. Helsinki Cup palkkaa 70 henkilöä kuvaamaan pelejä turnausviikon ajaksi, joten striimaussisältöä saadaan lähes jokaiselta kentältä – näin otteluita voi seurata tulematta paikan päälle.

Mikäli joukkueessa todetaan koronatapaus, noudatetaan ensisijaisesti viranomaisten ohjeistuksia. Tämänhetkinen suositus on kartoittaa henkilöt, jotka ovat altistuneet koronatartunnalle 15 minuuttia sisätiloissa. Tautiketjujen jäljittämisestä vastaavat loppukädessä terveysviranomaiset. Mahdollisen jäljittämisen helpottamiseksi kaikkien joukkueiden jäsenet kirjataan ylös ja muistiinpanoja säilytetään tapahtumakohtaisesti vähintään turnauksen loppuun asti. Joukkueeseen suunnatusta terveysviranomaisen toimenpiteestä ilmoitetaan kilpailunjärjestäjälle, joka päättää tilanteen edellyttämistä toimenpiteistä.

Turvallisuusohjeet ovat luettavissa Helsinki Cupin kotisivujen lisäksi myös mobiiliapplikaatiossa.

Lisää aiheesta

14.09.2021
Ilmoittautuminen lähestyy – mihin sarjaan minun joukkueen…
1
Instagram

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje