Mitä tehdä Helsingissä turnauspelien ohessa?

Suomen kauniista pääkaupungista löytyy runsain mitoin näkemistä, tekemistä ja kokemista. Vietätpä Helsingissä muutaman tunnin tai useamman päivän, kaupungista löytyy aina mielenkiintoista koettavaa. Jo yhden päivän aikana voit nauttia saariston lempeistä tuulista, tutustua kaupungin ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja vierailla erilaisissa kulttuurikohteissa.

Helsingin matkailuneuvonta tarjoaa maksutonta informaatiota kaupungista, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Neuvonnasta saat virikkeellisiä vinkkejä ja neuvoja turnauspäivien täydentämiseksi. Samalla voit napata mukaasi esitteitä ja karttoja. Kesäisin Helsinki Help -matkailuneuvojat jalkautuvat kaupunkiin ja erilaisiin käyntikohteisiin neuvomaan kaupunkilaisia ja matkailijoita.

Helsingissä on loistava julkisen liikenteen verkosto. Sekä ratikat, bussit, metro, paikallisjunat että Suomenlinnan lautta ovat kaikki käytössäsi samalla lipulla. Kauppatorilta pääsee lautalla sekä Suomenlinnaan että Korkeasaaren eläintarhaan, jotka molemmat kuuluvat matkailijoiden ja helsinkiläisten suosikkikohteisiin. Jo pelkkä merimatka on erityisesti lapsille mieleenpainuva seikkailu.

Kansainvälisessä kaupungissa voi pelien ohella tutustua esimerkiksi Kauppatorin vilskeeseen, fiilistellä kesäpäivää Esplanadin puistossa ja shoppailla tuliaisia kotiväelle.


Helsingin merellisyys tarjoaa loputtoman määrän mahdollisuuksia kesällä. Jokainen helsinkiläinen asuu alle kymmenen kilometrin säteellä merenrannasta ja yhteisessä käytössä on 130

kilometriä julkista rantareittiä. Meri ympäröi kaupunkia kolmelta suunnalta ja suurelta osin julkisessa omistuksessa oleva yli 300 saaren mosaiikki on Helsingin kansainvälisestikin ainutlaatuinen erityispiirre. Merimaisemat ja saaristoluonto ovat myös osa Helsingin kesäistä ravintolakulttuuria. Merellisestä Helsingistä pääsee nauttimaan esimerkiksi Lonnan, Vallisaaren ja Uunisaaren ravintoloissa.

Kulttuurikierrokseen kannattaa sisällyttää esimerkiksi Helsingin keskuskirjasto Oodi, Amos Rex, Ateneumin taidemuseo ja Helsingin taidemuseo HAM. Nuorempien suosikkipaikkoja ovat Allas Sea Pool sekä klassikot Korkeasaari ja Linnanmäki. Turnausviikon suosittuja kohteita ovat myös Uimastadionin maauimala, Olympiastadionin torni ja Urheilumuseo.

Lisää vinkkejä Helsingin eri nähtävyyksiin ja paikkoihin saa kätevästi MyHelsinki-sivuilta.

Lisää uutisia

13.07.2024
Helsinki Cup onnistui liikuttamaan 30 000 lasta ja nuorta
200

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje

Lataa ilmainen applikaatio!

Virittäydy turnausfiilikseen ja maksimoi turnauskokemus! Helsinki Cup -applikaatio pitää sinut ajan tasalla mm. turnauksen huippuhetkistä ja kumppanieduista.