Helsinki täyttyy vuosittain viikoksi jalkapalloväestä

Helsingin kaupungin suurtapahtumien asiantuntija Sari Myllyniemi kertoo Helsinki Cupin elävöittävän ilahduttavasti Helsingin kaupunkikuvaa koko liikunnallisen tapahtumaviikon ajan.

Mikä on Helsinki Cupin merkitys kaupungille?
Helsingin ’Maailman toimivin kaupunki’ -kaupunkistrategian 2017-2021 mukaan Helsinki on monipuolinen ja kansainvälisesti vetovoimainen kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumakaupunki. Helsinki luo myös edellytyksiä virikkeelliselle ja hauskalle elämälle. Helsinki Cup tarjoaa juuri tätä ja nostaa samalla lasten jalkapallon ja liikunnan esiin tarjoten mallia liikunnallisesta elämäntavasta sekä kansalaistoiminnan mahdollisuuksista.

Helsinki Cup täyttää kaupungin viikoksi jalkapallojunioreilla ja heidän taustajoukoillaan levittäen parhaalla mahdollisella tavalla liikunnan riemua!

Asiat ja arvot, jotka yhdistävät Helsinki Cupia ja Helsingin kaupunkia?
Helsinki haluaa tukea liikunnallista elämäntapaa ja luoda viihtyisämpää kaupunkia. Helsinki toimii myös vastuullisesti ja kestävien arvojen mukaisesti tavoitteenaan Hiilineutraali Helsinki 2035.

Millä tavoin olette mukana Helsinki Cupissa?
Kaupunki on mukana monin tavoin, lähtien olosuhteiden tarjoamisesta viestinnälliseen yhteistyöhön. Jalkapallokentät ympäri Helsingin, tänä vuonna (2019) myös kaupungin keskeisellä paikalla Töölönlahden puistossa, tarjoavat hienot puitteet kansainväliselle turnaukselle. On ylpeyden aihe, että kentät ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa turnausta varten!

Minkälaisia kokemuksia teillä on Helsinki Cupin tarjoamasta näkyvyydestä?
Vuoden 2018 osalta avajaiset toivat Helsingille sykähdyttävää näkyvyyttä, kun Helsinki Cupin avajaiskulkue marssi Kiasmalta Senaatintorille ja yli 3000 nuorta jalkapalloilijaa asettui Tuomiokirkon portaille maailman suurimpaan joukkuekuvaan.

Maailman suurimman joukkuekuvan siivittämänä Helsinki Cupin ja Helsingin kaupungin saama medianäkyvyys oli suurempi, monipuolisempi ja kansainvälisempi kuin kertaakaan aiemmin turnauksen historiassa. Kaupunki sai yhteistyössä tapahtuman kanssa tehtyä Helsinkiä tunnetuksi niin turnaukseen osallistuville kotimaisille ja kansainvälisille vieraille kuin myös ulkomaisten medioiden kautta miljoonille muille.

Tänä kesänä odotamme yhtä hienoa Helsinki Cup -iltaa, kun avajaiset järjestetään 8.7. Töölönlahden puistossa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden avajaisten yhteydessä.

Mitä odotatte kesän 2019 Helsinki Cupilta?
Suomen EU puheenjohtajuuskautta vietetään 1.7.-31.12.2019. Vuoden 2019 Helsinki Cup -turnauksella on merkittävä rooli Suomen EU-puheenjohtajuuskauden avajaisissa. Helsinki Cupin pelejä pelataan Töölönlahden puistoon tuotavalla pienellä tekonurmella ja puheenjohtajuuskauden avajaisia vietetään pelikentän ympäristössä ma 8.7. Helsinki Cupin pelit ovat siis kirjaimellisesti avajaisten keskiössä. Pelit näkyvät myös hienosti puheenjohtajuuskauden kokouksia isännöivän Finlandia-talon kokoushuoneisiin.

helsinki partner logo

Lisää aiheesta

26.05.2020
Vuoden 2020 Helsinki Cup järjestetään tänä kesänä
1026
Instagram

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje