Antti Niemi veti treenit neljälle onnekkaalle Helsinki Cup -juniorille – ja muisteli Maradonan ihannointia makuupussista käsin

Keskiviikko toi tullessaan auringonpaisteen, jonka lämmössä Helsinki Cupin pelit jatkuivat ympäri pääkaupunkiseutua. Samaan aikaan myös moni julkisuudesta tuttu nimi piristi nuorten jalkapalloilijoiden päivää.

Puolenpäivän aikaan tubettajat Jaakko Parkkali ja Ilaripro olivat fanien tavattavissa Käpylässä sijaitsevassa Love the Ball Center -kisakylässä. Ohjelmassa oli muun muassa julkkiskaksikon haastatteluja ja LTBC-lavalla toteutettu kikkailukoulu.

Kikkoja ja ammattilaisvinkkejä nähtiin myös myöhemmin päivälläTöölönlahden kentällä, jossa Suomen A-maajoukkueen maalivahtivalmentaja, entinen huippuvahti Antti Niemi veti malliharjoitukset neljälle onnekkaalle Helsinki Cup -veskarille. Neljä 10–14-vuotiasta veräjänvartijaa oli valikoitunut huippuvalmennukseen C Moren Instagramissa järjestämän avoimen haun kautta. Nuoret liimanäpit edustavat Pakkalan Palloseuraa, TuPSia ja HJK:ta.

”Olisin huippuvuosien ominaisuuksillanikin pulassa nykyjalkapalloilussa”

Niemi tietää, että seuravalmennus ja -kulttuuri suomalaisessa jalkapallossa on kehittynyt harppauksiin niistä ajoista, kun hän itse oli aloitteleva maalivahtilupaus. ”Eihän minulla ollut nuorena juniorina edes maalivahtivalmentajaa. Lajin vaatimustaso on parissa vuosikymmenessä noussut niin paljon, että olisin huippuvuosien ominaisuuksillanikin pulassa nykyjalkapalloilussa”, sanoo vuosituhannen taitteessa parhaimmillaan ollut Niemi.

”Pelin evoluutio on mennyt siihen, että maalivahdin täytyy osata lukea peliä proaktiivisesti ja olla ennen kaikkea todella sporttinen: kääntymisissä ja lyhyen matkan spurteissa vaaditaan paljon enemmän räjähtävyyttä kuin ennen. Juuri sen takia harjoitusten pitää olla aina monipuolisia ja ennen kaikkea mielenkiintoisia”, Niemi vinkkaa.

Helsinki Cup -kokemukset pysyvät muistissa

Niemi itse osallistui Helsinki Cupiin useaan otteeseen nuorena poikana oululaisseurojen OPS:n ja OLS:n paidassa. ”Helsinki Cup oli minulle aina kesän odotettu päätapahtuma ja edelleenkin sellainen instituutio, joka merkkaa tosi paljon monelle juniorille. Se on pelaajalle kiva seikkailu, jonka aikana voi lyhyen ajan sisään pelata monta peliä. Se kehittää”, Niemi toteaa.

”Nuorelle pelaajalle Helsinki Cup on ikimuistoinen kokemus. Minullakin moni A-maaottelu ja seurajoukkuepeli ammattilaistasolla on jäänyt ihan unohduksiin, mutta Helsinki Cupissa oli aina sitä jotain, minkä muistaa vuosikymmentenkin päästä. Esimerkiksi vuonna 1986 ajoitimme joukkueen bussimatkan Helsinkiin niin, että ehdimme katsoa MM-kisoja illalla. Mäkelänrinteen urheilulukioon oli viritetty iso skriini, josta kaikki koulussa majoittuneet pystyivät katsomaan ottelua. Siellä sitä ihailtiin Maradonaa puulattialla makuupusseissa maaten”, Niemi verestelee.

Lisää aiheesta

26.06.2019
Katseet kentälle: viheriöt iskussa

Nurmella on iso merkitys futispelissä – eikä vähiten siihen, mihin suuntaan pallo pomppi. Lue lisää

121

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje