Tuomarit ovat tärkeitä

Tuomaritoiminta Helsinki Cupissa

Helsinki Cupin tuomaritoimintaa pyörittää Helsingin erotuomarikerho. Erotuomarikerhon ja Helsinki Cupin yhteistyö on ollut aina joustavaa ja tuomareita on ollut niin aloittelevia pelinohjaajia kuin kokeneita erotuomareita.

Mikä erotuomarikerho on?

’’Helsingin Erotuomarikerho on 2.5.1929 perustettu, noin 200 erotuomarin yhdistys. Sen tarkoituksena on kouluttaa, kehittää ja tukea jalkapallo-, futsal-, jääpallo- ja kaukalopalloerotuomareita ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä.’’ kerrotaan erotuomarikerhon sivuilla.

Turnausviikolla erotuomareita sekä pelinohjaajia on lähes 250. Tuomareita sekä pelinohjaajia tarvitaan. Joillekin peliohjaajille Helsinki Cupin pelit ovat ensimmäisiä kosketuksia isoon turnaustoimintaan ja pelien ohjaamiseen. Vuoden 2022 turnauksessa oli 5100 ottelua, joka tarkoittaa turnausviikolle noin 18,5 peliä jokaiselle tuomarille tai pelinohjaajille. Pelinohjaajat ohjaavat useasti monta peliä, sillä pienimmät 5v5 pelit kestävät maksimissaan puoli tuntia. Tuomareiden otteluasettelut hoitaa Helsinki Cupin erotuomarivastaava Jari Vanhanen. Tuomareita on tullut vuosittain myös ulkomailta ja vuoden 2023 turnaukseen odotetaan ainakin parikymmentä kansainvälistä tuomaria.

Tuomaritoiminta saa paljon kiitosta. Tuomarit ovat iso osa Helsinki Cupia ja kuuluvat turnaukseen samalla tavalla kuin joukkueet, toimihenkilöt, työntekijät, kumppanit kuin katsojat.

Tuomarirekrytointi avautuu vasta lähempänä kesäkuuta. 

Matias Mällinen erotuomaroimassa vuoden 2022 B13 11v11 finaalia HJK – Intercups (MX)

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!