HJK-kaksikko painottaa pelaamisesta nauttimisen tärkeyttä – vaikka unelmana olisikin ammattilaisuus

HJK:n liigamiehistöön kuuluvan Riku Riskin mukaan valmistautuminen ennakoitua myöhemmin startanneeseen Veikkausliiga-kauteen poikkeusolosuhteissa oli tavanomaista hankalampaa.

”Yllättävän hyvin kuitenkin saatiin homma joukkueena toimimaan ja olemme olleet valmiina, kun tosipelit ovat alkaneet. Toivottavasti jatkamme samaa rataa”, hyökkääjä sanoo Inka Korhosen emännöimässä Helsinki Cupin Facebook Live-lähetyksessä.

Keskinäinen tsemppi avittaa veljeksiä eteenpäin

Riskille jalkapallo tuli kuvioihin mukaan jo nuorena, noin 4–5-vuotiaana. Futiskärpänen puraisi samoihin aikoihin kuin hän aloitti joukkueharjoitukset. Myös pikkuveli Roope päätyi lajin pariin, mutta veljeksille niin tuttua, turhan totiseksi yltyvää keskinäistä mitanottoa ei lapsuudessa juurikaan nähty.

”Ei meillä mitään kähinää ollut ikinä, vähän vain kilpailtiin keskenämme hyvässä hengessä. Hyvää sparrausta ja tsemppausta meidän välillä on ollut sitäkin enemmän”, Riski avaa suhdettaan kaksi vuotta nuorempaan veljeensä.

Jokainen löytää itselleen sopivan tasapainon

Riski alkoi panostaa kaikkensa lajiin teininä, kun viimeistään kävi selväksi, että hänen unelmansa jalkapalloammattilaisena pelaamisesta oli lähellä toteutumista.

”Yläasteen jälkeen siirryin Turkuun pelaamaan, mutten pystynyt yhdistämään jalkapalloa ja opiskelua ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Ensisijaisesti jalkapalloon keskittyminen oli aika villi päätös, mutta se toimi minun kohdallani. Palo pelaamiseen sekä halu kehittymiseen ja uuden oppimiseen olivat minulla niin kovia, että se oli lopulta aika selkeä ratkaisu kohdallani”, Riski kertaa.

”Kuitenkin neuvoni nykyjunioreille on, että vaikka treenaisi kovaa ja tavoitteellisesti, niin välillä on hyvä vain kikkailla ja pitää hauskaa kavereiden kanssa. Itse yritin tehdä hommia vähän liiankin tosissaan 10-vuotiaasta ylöspäin, eikä aina ollut niin hauskaa kuin olisi pitänyt olla. Oikea tasapaino pitää löytää, ja jokainen tekee sen tavallaan”, Maskun Palloseuran kasvatti muistuttaa.

Futis vei voiton rugbystä

HJK-joukkuekaveri David Browne pyrkii noudattamaan Riskin ohjetta.

”Haluan nauttia jalkapallon pelaamisesta, koska se on yksi maailman parhaista ammateista”, Browne toteaa.

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava papuauusiguinealainen pääsi HJK:n liigarinkiin tehtyään vaikutuksen joukkueenjohtoon tammikuisella harjoitusleirillä. Hänelle lajivalinta oli aikanaan sikäli erikoinen, että Papua-Uusi-Guinean ykköslaji on rugby.

”Rugby on todella fyysinen laji, ja koska en ollut kovin isokokoinen, päädyin pelaamaan jalkapalloa. Suurin vahvuuteni kentällä on nopeus”, kertoo laitahyökkääjä, joka on ensimmäinen papuauusiguinealaispelaaja europpalaisessa pääsarjassa.

Helsinki Cupin finaalit lähestyvät

Helsinki Cupin loppuhuipennus lähestyy, sillä loppuottelut pelataan lauantaina Töölön Pallokentällä. Lippu finaalikatsomoon maksaa aikuisille 10 euroa ja lapsille 5 euroa, ja turnausrannekkeella katsomoon pääsee ilmaiseksi. Finaalipäivänä katsomoon mahtuu enintään 500 henkilöä terveysviranomaisten suosituksen mukaisesti.

Lipun ostaneiden katsojien on hyvä ottaa huomioon, ettei finaalipäivän katsomoalueelle pääse enää takaisin sieltä kerran pois lähdettyään. Tällä pyritään helpottamaan turvajärjestelyiden ja terveyteen liittyvien suositusten toteutumista. Töölön Pallokentälle tuodaan finaalipäivän ajaksi siirtokäymälät.

Poikkeusjärjestelyihin lukeutuu lisäksi se, että loppuotteluiden jälkeen pelaajat ottavat kukin oman mitalinsa pöydältä. Pokaali ojennetaan kapteenille, mutta juhlallisuuksia varten joukkue siirtyy syrjemmälle.

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!