Brasilia on täynnä futiskulttuuria, isoja seuroja ja upeita ihmisiä

Helsinki Cup on matkustanut ympäri maailmaa ja viimeisin kohde oli Brasilia. Matkalla ollut myyntipäällikkömme Jarkko Paloniemi kertoo, että Brasilian matkalta saatiin paljon tietoa brasilialaisten joukkueiden kulttuurista sekä eroista, mistä seurat oikein tulevat Pohjoismaihin. Jarkon apuna Brasilian kiertueella oli Helsinki Cupille erittäin tuttu kontakti, parin vuoden koronatauon jälkeen taas kesällä 2022 turnauksessa mukana ollut Leonardo Mascarenhas. Leo on itsekin pelannut Helsinki Cupissa jo 1980-luvun lopulla ja mielenkiinto turnausta kohtaan on jatkunut tähän asti, sillä hän on toiminut pelaajauransa jälkeen agenttinamme Brasiliassa jo pitkälti yli 20 vuotta.

Leonardo oli järjestänyt matkalle tiiviin ohjelman ja neljän päivän aikana tapaamisia oli yhteensä 11 eri seuran kanssa Sao Paolossa, Campinasissa sekä Riossa.

Yksi Helsinki Cupin osallistujille tutuimmista brasilialaisista seuroista, Pequeninos de Jockey on ollut noin 30 vuonna mukana Helsinki Cupissa Mr. Guimarãesin johdolla. Heillä on Sao Paolossa harjoituskeskus, jonka yhteydessä erillinen seuran museo ja Pequeninos on hakemassa museolleen virallista akkreditointia. Museosta löytyy erillisiä palkintohuoneita, joista yksi on Helsinki Cup ’’pyhättö’’. Tässä palkintohuoneessa on vuoden varrelta voitettuja pokaaleita, Helsinki Cupin julisteita ja lehtijuttuja sekä mitaleita ja joukkueiden tuomia tuliaisia Helsingistä. Helsinki Cupin ilosanomaa löytyy näin ollen myös noin 11 300 km päästä Suomesta.

Muiden tapaamisten aikana tutustuttiin moniin Helsinki Cupille uusiin seuroihin, mutta oli mukana myös muutama kesällä 2022 Helsinki Cupissa pelannut seura kuten Monte Libano, RS Sports ja Ordin FC. Turnausvierailijoiden kommentit Helsingistä olivat mukavaa kuultavaa: erinomaiset kentät, hyvä julkinen liikenne sekä upea ja siisti kaupunki. Kolmen Sao Paolossa ja läheisessä Campinasin kaupungissa vietetyn päivän jälkeen matkan viimeinen päivä vietettiin Brasilian ehkä tunnetuimmassa kaupungissa, Rio de Janeirossa. Siellä tapaaminen oli mm. EliezerMax koulun kanssa, jolle Helsinki Cup sekä muut Pohjoismaat ovat tulleet tutuksi vuosikymmeniä sitten ja viimeksi vuonna 2008. Heräteltiin tämä traditio uudelleen henkiin ja toivomme saavamme EliezerMaxista joukkueita mukaan Helsinkiin taas lähivuosina.

Matkalle jäi paljon Fazerin sinistä suklaata ja matkalta saimme arvokasta tietoa, yhteyksiä ja mahdollisuuksia jatkaa sekä kehittää turnauksen kansainvälistä toimintaa eteenpäin. Seuravierailuilla on vaikutusta tulevaisuuteen positiivisella meiningillä. Helsinki ja Pohjoismaat kiinnostavat niin Etelä- kuin Pohjois-Amerikkalaisia seuroja ja joukkueita.

Olemme erittäin kiitollisia kaikille Brasiliassa olleille seuroille, että ottivat meidät vierailemaan heidän pelipaikoillensa ja antamaan arvokasta aikaa ja tietoa joukkueista. Leolle iso kiitos matkan isännöinnistä!

Nähdään Helsingissä 2023!

Jarkko 

Escola de Futebol Projecto Burginhosin seuravierailulla

Pequeninos de Jockey seuravierailulla

Pequeninos de Jockey palkinnot Helsinki Cupista

Hipica Campinasin viheriöt

Jarkon tuliaiset seuroille

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!