Helsinki Cupin avajaisparaati herätti keskustan eloon

Kellon lyödessä puoli kahdeksan tiistai-iltana lähti Senaatintorilta matkaan joukkio, joka ei jäänyt sivustakatsojilta huomiotta. Banderollein, lipuin ja rummuin varustautunut, noin puolen Aleksanterinkadun pituinen värientäyteinen letka koostui jalkapallojoukkueista, joista kukin ilmeisesti pyrki laulamaan muut suohon – siinä määrin desibelit hipoivat sinertävää taivaanrajaa.

Helsinki Cupin avajaisparaati kulki Ville Viikingin johdattamana Mannerheimintien kautta Kansalaistorille, jossa alkutahdit löi kisakatsomoiden klassikko We Will Rock You.

”Mieletöntä nähdä teitä kaikkia. Nauttikaa ja pitäkää hauska viikko!” kuuluivat Helsinki Cupin toimitusjohtajan Kirsi Kavanteen kannustavat tervetuliaissanat.

Arhinmäen turnausdebyytistä 35 vuotta

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki kertoi oman Helsinki Cup -uransa alkaneen peräti 35 vuotta sitten, kun hän ensimmäisen kerran astui perinteikkään turnauksen viheriöille.

”Hienointa Helsinki Cupissa on päästä pelaamaan ulkomaalaisia joukkueita vastaan. Silloin voi hetken aikaa kuvitella olevansa maajoukkuepelaaja”, Arhinmäki muisteli.

”Jalkapallossa tulee voittoja, tasapelejä ja joskus myös tappioita, mutta tärkeintä on yhdessä tekeminen ja reilu peli. Nauttikaa peleistä, pitäkää kovaa ääntä ja juhlikaa voittoja”, hän ohjeisti nuorta kisakansaa.

Eurofutiksen arvopokaalit esillä huomisesta alkaen

Huomenna keskiviikkona ja ylihuomenna torstaina Käpylän urheilupuistossa sijaitsevassa Love The Ball Center -kisakylässä ovat esillä Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja  UEFA Super Cupin voittopokaalit kello 9–16.30. Kisavieraat pääsevät kuvauttamaan itsensä pokaalien kanssa.

Huomisen turnauspäivän huipentaa kello 18–21.30 Käpylän Love The Ball Centerissä järjestettävä Helsinki Cup -disco. Nuorten jalkapalloilijoiden omassa festivaalissa esiintyvät tänä vuonna räppäri Ege Zulu ja energinen duo SOFA. 

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!