Ilmoittautuminen lähestyy – mihin sarjaan minun joukkueeni osallistuu?

Ilmoittautuminen seuraavan kesän turnaukseen lähestyy – mille tasolle olisi hyvä ilmoittautua? Millainen joukkue tällä kaudella oli koossa? Entä jos joukkue muuttuu vielä ennen kesää?

Kuulostavatko nämä kysymykset tutulta? Varmasti – et nimittäin ole ainut, joka niitä pohtii. Moni haluaa odottaa, että oman joukkueen kokoonpano on täysin tiedossa ennen seuraavaan turnaukseen osallistumista ja siksi ilmoittautuminen jääkin usein viime hetkille.

Onneksi meillä Helsinki Cupissa voitte ilmoittautua hyvissä ajoin turnaukseen, sillä tason muuttaminen on mahdollista vielä viimeiseen ilmoittautumispäivään asti.

POJAT

Nuorimpien poikien (B7-B9) sarjat pelataan kuuden pelin turnauksena joko kolme- tai kaksipäiväisenä. Joukkueet voivat ilmoittautua kolmeen eri tasoon: elite, yleis ja harraste. Joukkueet eivät kohtaa toisen sarjan joukkueita.

B7 sarjan joukkueet aloittavat kolmepäiväiset pelit keskiviikkona. Kaksipäiväinen turnaus pelataan torstaista perjantaihin. B8 sarjan joukkueet aloittavat pelit tiistaina. Kaksipäiväiset pelit pelataan tiistaista keskiviikkoon. B9 sarjan joukkueet aloittavat pelit maanantaina. Kaksipäiväiset pelit pelataan maanantaista tiistaihin.

B7 – ke-pe

B8 – ti-to

B9 – ma-ke

Mitä eroa on poikien sarjoissa elite-, yleis- ja harrastetasoilla?


Poikien (B10-B17) sarjoissa joukkueet pelaavat kahta eri sarjaa. Toisessa sarjassa on erikseen elitelohko sekä yleislohko. Joukkueet voivat ilmoittautua kummalle tasolle tahansa, kuitenkin harkiten, että saa järkeviä otteluita koko viikolle. Kukaanhan ei halua haaskata hyviä pelihetkiä voittaen tai häviten 6–0?

Elitelohkosta etenee neljä joukkuetta suoraan A-finaaleihin ja kaksi joukkuetta jatkaa B-finaaleihin. Yleislohkosta kaksi joukkuetta etenee A-finaaleihin, kaksi joukkuetta B-finaaleihin ja kaksi joukkuetta C-finaaleihin. Kaikki finaalit pelataan loppuun asti. Se, montako joukkuetta on sarjassa, määrää sen miten jatkopelit tullaan pelaamaan. Elitelohkolaiset voivat päästä suoraan 2. kierrokselle, kun jotkut joutuvat pelaamaan 1. kierroksen pelin. Jatkopeleissä häviäjä tippuu ja voittaja jatkaa siihen asti, että päätyy lauantain päivän finaaliin.

Harrastesarjassa (B10H-B17H) pelataan harrastemielellä. Joukkueet pelaavat alkulohkon ja torstaina yhden jatkopelin. Kaikki harrastesarjat pelataan 8v8.


TYTÖT

Tyttöjen sarjoissa pelataan sarjat erikseen. Tytöt jaetaan elitesarjaan, yleissarjaan ja harrastesarjaan. Jos tyttöjen sarjassa on 2 lohkoa, menevät sijat 1–3 A-finaaleihin ja sijat 4­–5 B-finaaleihin. Jos sarjassa on kolme lohkoa, menee sijat 1­­–2 ja kaksi parasta 3. sijaa A-finaaleihin ja heikoin 3. sija ja sijat 4–5 B-finaaleihin. Joukkuemäärissä voi olla muutoksia, jonka takia sarjajärjestelmää voidaan muuttaa joukkuemäärän ollessa tiedossa.

7–9-vuotiaiden kaikki sarjat sekä 10–18-vuotiaiden elitesarjat aloitetaan keskiviikkona. Muut tyttöjen sarjat aloitetaan jo tiistaina. Tytöt pelaavat tiistaista keskiviikkoon alkulohkoja ja torstaista perjantaihin jatko-otteluita sekä perjantaina yleis- ja harrastesarjojen A-finaaleja ja kaikkien sarjojen B-finaaleja. Elitelohkon finaalit pelataan lauantaina.

Ilmoittautuminen vuoden 2022 Helsinki Cupiin avautuu 15. syyskuuta. Hinnat ja ilmoittautuminen avautuvat tänne.

 

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!