Tansanialainen FC Vito päihitti Suomi-julkkikset – Markku Kanerva: ”Yksi haastavimmista peleistä omalla valmentajaurallani”

Tansanialainen FC Vito Singidan B11-poikien joukkue pääsi voiton makuun päivän viimeisessä ottelussaan, jossa vastaan asettui hyväntekeväisyysjoukkue Friends of Vito. Tansanialaiset olivat hävinneet päivän kaksi lohko-otteluaan, mutta vastustajista nimekkäin kaatui tiistai-iltapäivällä Käpylän liikuntapuistossa pelatussa ystävyysottelussa. FC Vito vei koitoksen nimiinsä maalein 7–4.

Hyväntekeväisyysjoukkue Friends of Vitossa palloilivat muun muassa Nora Heroum, Shawn Huff, Linda Sallström, Sasu Salin ja maalissa pelannut Paavo Arhinmäki ja sen päävalmentajana toimi Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva. Tapahtumasta kerätyillä varoilla tuetaan LiiKe ry:n toteuttamia liikunnan kehitysyhteistyöprojekteja lasten ja nuorten hyväksi Singidassa, Keski-Tansaniassa.

Tammikuisessa Urheilugaalassa Vuoden valmentajana palkittu Kanerva naureskeli valmennustehtävän olleen paljon haastavampi kuin työ Suomen miesten maajoukkueen johdossa.

”Tämä oli yksi haastavimmista kansainvälisistä peleistä omalla valmentajaurallani. Vastustajan scouttaus jäi vaillinaiseksi, samaten oman joukkueen pelisuunnitelman hiominen ja omien pelaajien vahvuuksien kartoittaminen. Syksyn maaotteluihin on paljon helpompi valmistautua”, Kanerva kommentoi tappiota pilke silmäkulmassa.

Pallon vaihdos antoi edun FC Vitolle

Ottelun käännekohdaksi Kanerva arvioi puoliajan, jolloin peliväline vaihtui tavallisesta jalkapallosta käsipallon kokoiseen, kangaspaloista narujen avulla punottuun palloon.

”Se osoittautui vaikeaksi hallittavaksi isoille mutta kankeille pelaajillemme, kun taas pojille se on tuttu peliväline. Kaiken lisäksi toisella jaksolla jouduimme pelaamaan vastatuuleen, emmekä juurikaan saaneet rajallisilla lento-ominaisuuksilla varustettua palloa edes vastustajan kenttäpuoliskolle. Kaiken kaikkiaan peli oli upea kokemus, ja mahdollisuus pelata futista tärkeän asian puolesta jätti meille kaikille hyvän mielen”, Kanerva kiitteli.

Hyvää mieltä Helsinki Cup on tarjonnut Kanervalle aiemminkin. Hän oli mukana kaikkein ensimmäisessä Helsinki Cupissa vuonna 1976, jolloin tuliaisina oli pronssimitali. Vuosina 1980 ja 1981 hän pääsi nostelemaan A-junioreiden mestaruuspokaalia. Kanervan muistot lähes neljän vuosikymmenen takaa ovat edelleen skarpit.

”Vuonna 1980 voitimme finaalissa OTP:n 4–2. Seuraavana vuonna pelasimme loppuottelussa 1–1-tasapelin FC Torpedoa vastaan ja voitimme rankkarikisassa. Tein silloin maalin ratkaisevasta pilkusta”, A-maajoukkuekäskijä muistelee.

”Helsinki Cup on aina ollut isoista jalkapallotapahtumista se kotiturnaus, jokakesäinen kohokohta.”

Lisää aiheesta

26.06.2019
Katseet kentälle: viheriöt iskussa

Nurmella on iso merkitys futispelissä – eikä vähiten siihen, mihin suuntaan pallo pomppi. Lue lisää

121

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje