Legendaarinen Helsinki Cup on nyt käynnissä – 20 000:ta pelaajaa hellii koko viikon jatkuva helle

Helsinki Cup  -juniorijalkapalloturnaus on nyt virallisesti avattu. Ensimmäiset ottelut potkaistiin käyntiin tänä aamuna kello 8.30 ja urheilujuhlahumu jatkuu aina lauantaisiin Olympiastadionilla pelattaviin loppuotteluihin asti. 20 000 pelaajaa yli 1370 joukkueesta pääsee turnausviikon aikana nauttimaan mitä parhaimmasta kesäsäästä, sillä elohopea hätyyttelee 30:a lämpöastetta lähes jokaisena pelipäivänä.

Tänä vuonna 46. kertaa järjestettävän Helsinki Cupin avasi virallisesti hetki sitten Love the Ball -studiossa Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

”Pieni tirahdus aina pääsee silmäkulmasta, kun koko vuoden jatkunut rutistus konkretisoituu Helsinki Cupin avauspotkuun ja kesän kohokohta on saatu avatuksi. Myös lapset täällä ovat niin tärinöissään päästessään pelaamaan Olympiastadionille, ettei kuulemma yöllä tullut unikaan. Jo se, että pääsee istumaan samoille vaihtopenkeille kuin mitä Huuhkajat käyttävät, on monelle lapselle unohtumaton elämys, Kavanne sanoo Love the Ball -studion lähetyspaikalta Olympiastadionilta, joka palaa Helsinki Cup -näyttämöksi ensi kerran sitten kesän 2015.

Mukana neljä kansainvälistä joukkuetta


Pandemiatilanteesta johtuen turnaus pelattiin viime vuonna pelkästään kotimaisin voimin, mutta nyt mukaan on saatu ripaus kansainvälisyyttä, josta Helsinki Cup on normaalioloissa tunnettu. Turnauksessa pelaa neljä kansainvälistä joukkuetta kolmesta seurasta: Virosta FC Flora (B13-sarja) ja FC Ararat Tallinn (G11Y ja G12E) sekä Ranskasta Football is the solution (G13H). 

”Torstaina saimme luvat kansainvälisten joukkueiden toivottamiselle tervetulleiksi. Jokaisen kansainvälisen joukkueen jäseneltä vaadittiin todistus negatiivisesta koronatestistä. Lopullinen kattaus tänä vuonna on 1371 joukkuetta, mikä jää kaikkien aikojen ennätyksestämme vain vajaan kymmenen joukkueen päähän. Tyttöjoukkueita on noin 250 ja noin 50 joukkuetta on Uudenmaan ulkopuolelta”, Kavanne kertoo.

Turnauksen läpiviennissä etusijalla on terveysturvallisuus viime vuoden tapaan. Tuolloin koronatartuntojen ja -epäilyjen määrä pysyi nollassa kiitos tarkasti laaditun turvallisuusprotokollan ja kenttähenkilökunnan valppauden.

”Teemme kaikkemme onnistuaksemme samassa uudelleen, minkä takia avajaiskulkueen tai kisadiscon kaltaisia massatapahtumia ei nytkään järjestetä. Keskeisin ohjeistus on, ettei pelialueille saa tulla, jos tuntee olonsa vähänkään kipeäksi. Kenttäalueilla on lisäksi tarjolla runsaasti käsidesiä ja kioskeissa on tarjolla kasvomaskeja kaikille, jotka niitä haluavat. Paikalle saapuvien kannattajien on noudatettava turvavälejä, joskin striimauksen ansiosta pelejä voi katsoa myös saapumatta paikalle, esimerkiksi laiturinnokasta tai kotisohvalta käsin”, Kavanne kertoo.

Helteessä huolehdittava nesteytyksestä


Upean lisämausteen turnaukseen tuo kesäinen hellesää, sillä koko viikoksi on luvattu poikkeuksellisen lämpimiä kelejä.

”Monesti olemme olleet kenttien laidalla sadetakki päällä ja kumpparit jalassa, mutta nyt aurinko näyttää paistavan lähes koko viikon. Siksi korostuu nesteytyksen merkitys: pelaajien ja taustajoukkojen täytyy muistaa syödä ja juoda hyvin”, Kavanne ohjeistaa.

Talissa, Laajasalossa ja Oulunkylässä tietyömaita


Nesteytyksen ohella myös maltti on turnausviikolla valttia, muistuttaa turnauspäällikkö Lotta Peitsi.

”Itäkeskuksesta Keilalahteen rakentuvan Raide-Jokerin myötä Talissa on paljon tietyömaita, samoin Laajasalossa ja Oulunkylässä. Näillä alueilla kysytään varsinkin autoilijoilta tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, jotta pääsee perille kenttäalueille ja niiltä pois”, Peitsi vinkkaa.

FAKTA: HELSINKI CUP

  • Juniorijalkapalloilun suurturnaus Helsinki Cup järjestetään 12.–17.7.2021 jo 46:nnen kerran.
  • Euroopan suurimpiin lukeutuvassa juniorijalkapalloturnauksessa pelaa tänä vuonna 1371 joukkuetta ja noin 20 000 pelaajaa.
  • Turnausta pelataan 15 eri kenttäalueella. Tälle vuodelle uusia kenttäalueita ovat Oulunkylä ja Laajasalo; pois jäävät Siltamäki ja Kallio remonttien takia.
  • Maanantaista keskiviikkoon pelataan alkusarjaotteluita, ja jatkopelit alkavat torstaina. Perjantaina pelataan B- ja C-finaaleita sekä tyttöjen yleis- ja harrastesarjan A-finaalit. Varsinainen finaalipäivä on lauantai.
  • Helsinki Cupin kisatoimisto sijaitsee Olympiastadionilla, jossa myös pelataan lauantaiset A-finaalit.
  • Turnauksessa on noin 45 sarjaa ja turnauspelejä yhteensä yli 4000.
  • Turnauksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö

 

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!