Finaalipäivän tunnelmia: jännitystä ja yhdessä koettuja iloja

Puotinkylän Valtin G13-finaalissa pelanneen Itä-Helsinki United -tyttöjoukkueen Helsinki Cup huipentui kesällä 2018 mestaruusjuhliin. Joukkueenjohtaja Kennet Holmström muistelee finaalipäivää lämmöllä ja kertoo sen olleen ”mielettömän hieno kokemus”.

– Saimme nauttia upeasta tapahtumasta jo toistamiseen, sillä tytöt pelasivat finaalissa myös vuonna 2016. Tällä kertaa Puotinkylän Valtin kannalta jännitystä oli enemmänkin, sillä viereisellä kentällä finaaliottelua pelasi samanaikaisesti seuran P13-joukkue. Näiden jälkeen siirryttiin suoraan seuraamaan G12-sarjan finaalia, jossa pelasi IHU T06 -joukkue.

Hyvää fiilistä ja yhteisöllisyyttä oli siis roppakaupalla, kun sekä valttilaisia että I-HK:n (Itä-Hakkilan Kilpa) faneja oli katsomossa kannustamassa. IHU T06 oli yhteisjoukkue I-HK:n kanssa.

– Tytöt valmistautuivat finaaliin kuin mihin tahansa peliin, mutta ehkä jännitystä oli hieman enemmän ilmassa. Osa tytöistä taisi olla kentän laidalla finaaleja fiilistelemässä jo ennen omaa peliä.

Mestaruudesta käytiin tiukka taisto Tikkurilan Palloseuran T05 -joukkueen kanssa, mutta IHU:n tytöt veivät lopulta pokaalin 1–0 tuloksella. Helsinki Cupin finaalipäivät ovat kaikkine lisämausteineen joukkueelle – sekä junioreille että taustajoukoille – ikimuistoinen ja yhdistävä kokemus.

– Näitä Helsinki Cup -voittoja muistelee kyllä varmasti vielä vuosienkin päästä. Itselle tulee helposti kyynel silmään kiitollisuudesta, että on saanut elää näitä hetkiä yhdessä joukkueen tyttöjen kanssa. Sitähän harrastaminen parhaimmillaan on: yhdessä koettuja iloja ja suruja.

Näillä näkymin IHU:n tyttöjoukkue on mukana taistelemassa finaalipaikasta myös vuoden 2019 Helsinki Cupissa. Tervetuloa mukaan!

Lisää aiheesta

12.06.2024
Esittelyssä ruotsalainen Öjersjö
97

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje