HELSINKI CUPIN FINAALEISSA JÄNNITYS KATOSSA

Yli 5600 jännittävää ottelua, riemunkiljahduksia ja voiton tuuletuksia. Moni jännittää junnuturnauksen ykköstapahtuman pelejä koko vuoden ja jo pääsy jatkopeleihin tai jopa finaaleihin on todella merkityksellistä. Tänään ja huomenna Helsinki Cup huipentuu finaalipeleihin, jotka pelataan legendaarisella Olympiastadionilla.

Pääkaupunkiseudun nurmilla on kuultu jo lähes viikon ajan lukemattomia ilonkiljahduksia ja voittotuuletuksia. Liikunta ja urheiluharrastus ei ole kulkemista voitosta voittoon vaan kisaileminen luo jännitystä, jossa voittoja ja häviöitä opitaan turvallisesti käymään läpi.

– Tärkeintä on, että jokainen voi harrastaa mielekästä lajia, ja saada onnistumisen kokemuksia, korostaa Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

Helsinki Cup sujauttaa tänä vuonna yli 10 000 eriväristä mitalia osallistujien kaulaan. Upeat nelikiloiset, noin 60 senttimetriä korkeat mestaruuspokaalit taas nostetaan ilmaan tänään perjantaina ja huomenna lauantaina finaaliotteluiden päätteeksi. Yhteensä 58 joukkuetta juhlii sinivalkoisilla jalkapalloilla koristeltujen Helsinki Cupin pokaalimaljojen ja palkintolautasten kera finaalivoittojaan.

Iloinen joukkuehenki huokuu finaaleista

Ensimmäistä kertaa Helsinki Cupissa vieraileva Ylöjärven Ilves oli aamulla innoissaan.

– Ennen peliä oli tosi jännittynyt fiilis, mutta iloinen. Vasta tänään ratkesi, että pääsimme finaaleihin ja keskipäivällä pelasimme tasaisen matsin, kertoo joukkueenjohtaja Anna-Kaisa Taimi Ylöjärven Ilveksestä.

14 pelaajan joukkue on nauttinut Helsinki Cupin fiiliksestä koko viikon.

– Ollaan tyttöjen kanssa uitu stadikalla, käyty Korkeasaaressa ja fiilistelty ratikka-ajeluilla.

Tyttöjen A-sarjan finaalipelit yleis- ja harrastesarjassa pelataan tänään perjantaina sekä B- ja C-sarjan finaalit. Helsinki Cupin A-finaalien loppuottelut alkavat lauantaina ja kultaisimmat mitalit pujotetaan turnausvoittajien kaulaan illalla.

– On iso asia saada diplomi, pujottaa kaulaan turnausmitali tai nostaa yhdessä joukkueen kanssa pokaali voiton merkiksi. Moni jännittää kesäturnauksen pelejä koko vuoden ja jo pääsy jatkopeleihin on merkityksellistä, Helsinki Cupin turnauspäällikkö Lotta Peitsi selittää.

Joka vuosi mukana on tähtipelaajia, jotka erottuvat ja nousevat junnufutiksesta urallaan jopa ammattilaisiksi.

Ylöjärven Ilveksen mukana tunnelmasta ovat nauttineet kannustusjoukot, toimihenkilöt, vanhemmat ja kannattajat. Osa 10-vuotiaista on ensimmäistä kertaa Helsingissä tai ilman vanhempia reissussa.

Finaaliin pääsyä pohjusti useamman vuoden työ.

–  Porukassamme on vasta vuoden pelanneita sekä pidemmän aikaa lajin parissa olleita. Kaikki tsemppaavat toisiaan ja meillä on ollut turnauksessa iloinen yhteishenki, taustoittaa joukkueenjohtaja.

Joukkue haki voittoa kannustavan joukkuehengen, hyvän oman pelin ja kaikkien taitojen yhdistelmällä, joka johti hopeisin mitaleihin, diplomeihin ja hyvän peliasenteen palkintoon.

– Onnistuimme peliin valmistautumisessa ja pelaaminen sujui. Tytöistä oli mahtavaa pelata ikonisella Olympiastadionilla ja koko turnaus on ollut mieletön kokemus, joka jää mieliin ikuisiksi ajoiksi.

Taimi antaa kiitosta turnauksen järjestelyistä.

– Turnauksessa kaikki ollut meille helppoa ja lähdemme hyvillä mielin kotiin, summaa Taimi.

Lisätiedot:

Kirsi Kavanne, Toimitusjohtaja,
CEO Helsinki Cup

+358 40 540 14 80, kirsi.kavanne@helsinkicup.fi

www.helsinkicup.fi  

Lotta Peitsi, Turnauspäällikkö, Tournament Manager, Helsinki Cup

+358 40 576 8336, lotta.peitsi@helsinkicup.fi

www.helsinkicup.fi

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!