Edes kesän kovin sadekuuro ei hiljentänyt Helsinki Cupin avajaisparaatia

Palloilulajeissa on tapana, että mestaruuden ratkettua voittajajoukkue vie valmentajansa suihkuun. Helsinki Cup on tässäkin asiassa edelläkävijä, sillä sen avajaisissa maanantai-iltana koko paraatikulkue pääsi yhteiseen kesäsuihkuun heti turnauksen aluksi. Minuuttia ennen marssin alkamista taivas tarjoili kesän vaikuttavimman kuuronsa, ja avajaisparaatin jokavuotiset tunnusmerkit, eli seuraliput, bannerit ja rummut saivat kavereikseen monenkirjavan sateenvarjojen joukon.

Sivustakatsojat seurasivat kiinnostuneina, kun äänekäs sateenvarjoarmada täytti Aleksanterinkadun ja moottoriliikenteeltä katkaistun Mannerheimintien matkallaan Senaatintorilta Töölönlahden puistoon. Kulkueen keulilla paraatikansaa huudatti turnauksen entinen maalikuningas Mikael Forssell, joka jo maanantaiaamuna oli suorittanut Helsinki Cupin aloituspotkun seremoniallisuudet Töölön C More -kentällä.

”Helsinki Cupissa on mieletön energia ja se on siksi maailman paras jalkapalloturnaus. Jopa MM-kisoja parempi!” Miklu tsemppasi monituhatpäistä letkaa.

Vapaavuori kehui tyttöfutisbuumia

Kello 20 alkaen Töölönlahden puistossa Finlandia-talon takana turnauksen viralliset avajaissanat lausui Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, joka itsekin oli nuoruudessaan moninkertainen Helsinki Cup -kävijä.

”Tervetuloa Helsinkiin ja Euroopan kolmanneksi suurimpaan juniorijalkapalloturnaukseen. Helsingin katukuva reipastuu aina heinäkuun alussa kertaheitolla, kun kymmenettuhannet jalkapallosta innostuneet valtaavat kapungin kadut ja pelikentät. Erityisen ilahduttavaa on tyttöfutiksen nousu, joka näkyy Helsinki Cupin osallistujissa: tyttöjoukkueiden määrä on lähes nelinkertaistunut muutamassa vuodessa! Pelatkaa reilusti ja ennen kaikkea suurella sydämellä”, Vapaavuori ohjeisti pelaajia.

Forssellin lailla myös Vapaavuori oli ehtinyt ottaa ensikosketuksensa turnaushuumaan jo aiemmin päivällä. Hän ja pääministeri Antti Rinne potkaisivat Suomen EU-puheenjohtajakauden alkamista juhlistavan Kesäpäivä -puistojuhlan virallisesti käyntiin yhdessä Helsinki Cupin lasten kanssa kello 13 Töölönlahden puistossa.

Vapaavuoren mukaan Helsinki haluaa olla maailman toimivin tapahtumakaupunki myös Helsinki Cupin aikana, ja samaa mieltä on Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

”Helsinki on maailman paras paikka järjestää lasten ja nuorten jalkapalloturnaus”, Kavanne kehui.

Helsinki Cup -valan vannomisen jälkeen avajaiset kruunasi muusikko PastoriPikentähdittämä lavashow.

Lisää aiheesta

26.06.2019
Katseet kentälle: viheriöt iskussa

Nurmella on iso merkitys futispelissä – eikä vähiten siihen, mihin suuntaan pallo pomppi. Lue lisää

121

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje