Helmareiden Nora Heroum kertoo italialaisesta taikauskosta

Helsinki Cupin Love the Ball -studiossa nähtiin keskiviikkona Helmari-pelaaja Nora Heroum, joka vastikään siirtyi englantilaisesta Brightonista italialaiseen Lazioon. Heroum kertoo omituisimmasta taikauskoon liittyvästä rutiinista, johon on törmännyt Italiassa, ja antaa neuvonsa ammattilaisiksi pyrkiville lupauksille.

Italialaiset hammaslääkärit saanevat harvemmin asiakkaikseen jalkapalloilijoita, mikäli mitään on pääteltävissä maan futareiden asenteesta hampaidenpesuun. Miesten sunnuntaisessa EM-finaalissa Azzurrin toppari Leonardo Bonucci herätti huomiota omintakaisella maalituuletuksellaan, jossa hän käsieleiden höystämänä esitti purskuttelevansa vettä suussaan. Helsinki Cupin Love the Ball -studiossa keskiviikkona vieraana ollut, italialaiseen Lazioon vastikään siirtynyt Helmareiden Nora Heroum kertoo hänkin tarinan, jossa pääosassa on suuhygienia.

”Varsinkin Italiassa monella pelaajalla on omat rutiininsa ratkaisuotteluihin valmistautuessa. Nämä tehdään aina ennen ottelua, ja moni onkin ihmetellyt, eikö minulla ole mitään vastaavia taikauskoisia tapoja. Erikoisin valmistautumisrutiini oli yhdellä pelaajalla, jonka piti aina pestä hampaansa ennen ottelua. Eikä siinä vielä kaikki, hammastahna piti ehdottomasti lainata yhdeltä ja samalta henkilöltä, eikä kenenkään muun hammastahna kelvannut”, keskikentällä ja laitapuolustajana viihtyvä Heroum kertoo.

Kova hinku ammattilaiseksi jo lapsesta asti

Italia ja sen tavat ovat Heroumille tuttuja, sillä ennen englantilaisessa Brightonissa vietettyä päättynyttä kautta hän pelasi useita vuosia Brescian ja AC Milanin riveissä. Serie A:han nousseen roomalaisjoukkueen Lazion vahvuuteen hän liittyy sunnuntaina ja uskoo, että EM-kultajuhlat kestävät pääkaupungissa vielä pitkään.

”Siellä ne varmaan juhlivat koko vuoden”, naurahtaa lähes 80 maaottelun konkari.

Ensi viikolla 27-vuotissyntymäpäiviään viettävä Heroum lähti ammattilaiseksi jo parikymppisenä, ensin Tanskaan ja sitten Italiaan, jonne hän nyt yhden Englannissa vietetyn kauden jälkeen palaa.

”Se on tietysti yksilöllistä, missä iässä kukakin pelaaja haluaa voidessaan lähteä ammattilaiseksi. Itse olen aina ollut rohkea ja seikkailunhaluinen, joten halusin lähteä ammattilaiseksi nuorena. Olin halunnut sitä jo pienestä pitäen, ja lukioaikana unelma alkoi muuttua aina vain enemmän todeksi. Kokopäivätyötähän se ammattilaisuus on – siinä mennään oman unelman ehdoilla niin treenaamiseen, ravintoon kuin nukkumiseenkin liittyvissä asioissa”, Heroum kertoo.

Kielten opiskelu kannattaa

Ammattilaiskenttien lisäksi myös Helsinki Cup -viheriöt ovat Heroumille tuttuja lapsuudesta.

”Näitä pelejä aina odotettiin, sillä Helsinki Cup oli vuoden kohokohta. Sitä oli jo silloin niin kunnianhimoinen, että osallistumisen lisäksi halusi aina myös voittaa”, hän muistelee.

Helsinki Cupissa pelaaville, ammattilaisuudesta haaveileville lapsille ja nuorille Heroumilla on selvä ohje: opiskelkaa kieliä.

”Esimerkiksi Italiassa voi olla vähän vaikeaa, ellei puhu kieltä, sillä kaikki valmentajatkaan eivät osaa englantia hyvin. Pelillisten asioiden sisäistämisessä yhteinen kieli on tärkeä, ja onhan kielen opiskelu rikkaus ihan itsessäänkin”, Heroum ohjeistaa.

Helsinki Cupin ratkaisuotteluiden lähestyessä luotto-Helmari kannustaa myös nauttimaan hetkestä.

”Vaikka jokin peli jännittäisi muita enemmän, niin kokemuksesta kannattaa nauttia. Ne ovat kivoja hetkiä, jotka muistaa aina”, sanoo vuoden 2013 EM-kisaryhmään vain 18-vuotiaana kuulunut Heroum.

 

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!