Vuoden 2020 Helsinki Cup järjestetään tänä kesänä

Vuotuinen Helsinki Cup tullaan järjestämään myös kesällä 2020. Helsingin kaupunki on lukuisten muiden asiantuntijoiden kanssa puoltanut turnauksen järjestämistä.

Suomen hallitus on aiemmin ilmoittanut sallivansa urheilutapahtumien järjestämisen erityisjärjestelyin sekä harrastetoiminnan käynnistymisen 1. kesäkuuta alkaen. Palloliiton juniorisarjat käynnistyvät samoin kuin ylimmän kilpailutason sarjat. Tähän linjaukseen sekä Helsingin kaupungin ja terveysviranomaisten kanssa käytyihin keskusteluihin nojaten Helsinki Cupin hallitus on päättänyt, että kesän 2020 Helsinki Cup järjestetään.

Helsingin kaupunki on 25.5. tekemässään päätöksessä ilmaissut puoltavansa tapahtuman järjestämistä ja olevansa vahvasti mukana edistämässä tapahtuman turvallista läpivientiä.

”Olimme kaikki sitä mieltä, että haluamme palata varovasti kohti normaalia ja Helsinki Cupin järjestäminen on vahva osoitus siitä. Osallistujien terveys tullaan ottamaan yhä huomioon kaikessa tekemisessämme ja olemme tehneet erilaisia turvallisuutta tukevia poikkeusjärjestelyjä, jotta kenellekään ei tule riskiä tapahtumaan osallistuessaan”, kertoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

Poikkeusjärjestelyihin kuuluu muun muassa se, että kansainvälisiä joukkueita ei oteta tänä vuonna turnaukseen lainkaan matkustusrajoitusten ja vallitsevan tilanteen vuoksi. Myös muualta Suomesta kuin Uudeltamaalta olevien joukkueiden määrää on olennaisesti vähennetty.

Helsinki Cup ottaa käyttöön myös lukuisia muita normaalista poikkeavia järjestelyjä jokaisen turvallisuuden ja terveyden takaamiseksi. Esimerkiksi avajaisia ja perinteistä turnausdiscoa ei järjestetä, otteluiden välissä joukkueiden kentälle tulo- ja lähtöaikaa on lisätty sekä katsojien määrää on rajoitettu. Katsojille on kuitenkin tarjolla mahdollisuus katsoa ottelut striimattuna omalta päätteeltä.

Muista poikkeustoimenpiteistä sekä tarkemmista turnaukseen liittyvistä asioista ilmoitetaan myöhemmin erikseen.

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!