Nora Heroum: Kaikki irti kesän hauskimmasta viikosta

Serie A:ssa AC Milanin puolustuksessa operoiva Nora Heroum(24) kertoo olleensa juniorivuosina mukana Helsinki Cupissa ”ainakin” viisi kertaa. Päivät olivat täynnä futista eikä kuulemma haitannut ollenkaan: eväät, pelikamat ja pallo mukaan, niillä pärjäsi koko päivän.

– Turnauspäivät täyttyivät omista peleistä ja muiden pelien seuraamisesta. Kun pelkkä katselu kävi tylsäksi, otettiin pallo mukaan ja lähdettiin pallottelemaan kentän laidalle. Päällimmäisenä muistona Helsinki Cupista on kuitenkin se vimma päästä pelaamaan finaalipeliä isolle stadionille, Heroum muistelee.

Helmareiden vakiokalustoon kuuluva Heroum pääsi kokemaan finaalipelit ja nostamaan Helsinki Cupin mestaruuspokaalia. Ja jos kentällä tuli voittoja, onni potki myös turnauksen oheisohjelmissa.

– Onnistuin muun muassa voittamaan kahtena vuonna Fair Play -korttien arvontapyörän, toinen pyöristä on vieläkin käytössä kotona Suomessa, Heroum kertoo nauraen.

Juniorina koetut turnaukset ja niiden jännitys, kovat pelit sekä yhdessäolo joukkueen kanssa toivat Heroumille extra-innostusta lajiin. Tällä hetkellä hän pelaa ammattilaisena ja taistelee AC Milan riveissä Italian mestaruudesta. Myös Helsinki Cupiin on saapumassa kesällä italialaisjoukkueita, joten Heroum avaa hieman suomalaisen ja italialaisen futiksen eroja.

– Suomalaiseen futikseen verrattuna peli on Italiassa paljon taktisempaa, teknillisempää ja aggressiivisempaa. Suomessa peli on suoraviivaisempaa ja juoksuvoimaisempaa.

Loppuun Heroum lähettää vielä Helsinki Cup -viikkoa odottaville junnuille terveiset.

– Nauttikaa joka pelistä ja joka hetkestä Helsinki Cupissa. Ottakaa kaikki irti kesän hauskimmasta viikosta!

Lisää aiheesta

13.07.2024
Helsinki Cup onnistui liikuttamaan 30 000 lasta ja nuorta
200

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje