Eurofutiksen huipentumasta esimaistiainen Helsinki Cupissa: Mestarien liiga -kannu ja kaksi muuta pokaalia esillä Käpylässä turnausviikolla

Maanantaina 11. heinäkuuta alkaa kaikkien aikojen suurin Helsinki Cup. Mukana turnauksessa on ennätyksellisesti 1610 joukkuetta, ja myös oheisaktiviteetit ovat historiallisen arvovaltaisia. Käpylän urheilupuistossa sijaitsevalle Love The Ball Center -tapahtumatorille asetetaan turnausviikon keskiviikkona ja torstaina näytille ne eurofutiksen kauneimmat: Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja UEFA Super Cupin voittopokaalit.

Helsingin Olympiastadionilla kohtaavat 10. elokuuta pelattavassa UEFA Super Cup -titteliottelussa Mestarien liigan voittaja Real Madrid ja Eurooppa-liigan valloittanut Eintracht Frankfurt. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaisen seurajalkapallokilpailun finaali pelataan Suomessa. Ottelun ansiosta Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja  UEFA Super Cupin pokaalit on mahdollista nähdä kesän aikana Helsingissä. Ensimmäisen kerran kaikki kolme pokaalia ovat nähtävillä Helsinki Cupissa 13.–14.7. Lisäksi pokaalit voi nähdä vielä ennen ottelua elokuussa UEFA Super Cupin Fan Zonella Kansalaistorilla tiistaina 9.8. ja keskiviikkona 10.8.

”Kolme pokaalia ovat esillä Käpylän Love The Ball Centerissä kello 9–16.30 sekä keskiviikkona että torstaina. Kisavieraat pääsevät kuvauttamaan itsensä pokaalien kanssa, mutta koska ne varmasti kiinnostavat junioreita, on syytä varautua jonottamaan päästäkseen pokaalien luokse. Muiden huomioon ottamiseksi pyydämme, että kuvaus suoritetaan ripeästi, jotta kaikki halukkaat ehtivät ihailemaan pokaaleja. Kisavieraat pääsevät aivan pokaalien viereen, mutta niitä ei saa koskea”, sanoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

”Suurkiitos tämän mahdollisuuden järjestymisestä kuuluu Helsingin kaupungille, joka on ollut mukana suunnittelemassa UEFA Super Cup Trophy Tour -kiertueen järjestelyjä Helsingissä. Helsinki Cup on aina ollut unohtumattomia elämyksiä tarjoava kansainvälisen jalkapallon riemujuhla, ja kolmen arvostetuimman eurocup-pokaalin saaminen näytille on omiaan kohottamaan kisatunnelmaa entisestään. Kukaties osa niistä jalkapallojunioreista, jotka nyt pääsevät ikuistamaan itsensä pokaalien kanssa, pääsee joskus vielä nostelemaan niitä”, hän jatkaa.


Mukana noin 23 000 pelaajaa

Perinteikäs juniorijalkapalloilun suurturnaus Helsinki Cup pelataan 11.-16.7.2022 suurempana kuin koskaan aiemmin. Mukana on peräti 1610 joukkuetta, eli lähes 250 enemmän kuin vuoden 2019 turnauksessa, joka on tähän mennessä ollut Helsinki Cup -historian joukkuerikkain vuosipainos. Uusi ennätys tehtiin nyt niin poika- (1359) kuin tyttöjoukkueidenkin (254) määrässä.

Tänä vuonna 47. kertaa järjestettävään Helsinki Cupiin osallistuu noin 23 000 innokasta futaria, eli tuhansia enemmän kuin koskaan aiemmin yksittäisessä turnauksessa. Helsinki Cup on vuosikymmenten saatossa tullut tunnetuksi kansainvälisyydestään, jota nähdään taas viheriöillä yllin kyllin. Ilmoittautuneista joukkueista 76 on ulkomailta, ja edustettuina on Suomen lisäksi 11 maata: Argentiina, Brasilia, Espanja, Islanti, Latvia, Meksiko, Mongolia, Portugali, Ruotsi, Sveitsi ja Viro.

FAKTA: HELSINKI CUP

  • Juniorijalkapalloilun suurturnaus Helsinki Cup järjestetään 11.–16.7.2022 jo 47:nnen kerran.
  • Se on perinteisesti Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus.
  • Turnausta pelataan noin 20 eri kenttäalueella – uusina viime vuodesta ovat Siltamäki, Latokartano, Lassila, Kurkimäki ja Puotila.
  • Turnauksessa on 43 sarjaa.
  • Turnauksessa pelataan yhteensä noin 5100 ottelua
  • Turnauksen suojelijana toimii edellisvuosien tapaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
  • Turnauksen otteluohjelma on valmistunut ja sen näkee täältä: https://helsinkicup.torneopal.fi/
  • Lauantain 12 finaaliottelua pelataan Töölön pallokentällä eli Bolliksella

Lisätiedot:

Kirsi Kavanne

Helsinki Cupin toimitusjohtaja

kirsi.kavanne@helsinkicup.fi

040 540 14 80 

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!