Kiusaamisvapaalla turnauksella tarkoitetaan kannustavaa ilmapiiriä, jolla edistetään positiivista ja kiusaamisvapaata ympäristöä

Jalkapallokentällä tapahtuva kiusaaminen on vakava ongelma, joka vaikuttaa pelaajiin henkisesti ja pahimmillaan fyysisesti. Se voi ilmetä monin eri tavoin, sanallisista loukkauksista ulossulkemiseen tai jopa fyysiseen pelotteluun. Kiusaamisen ehkäisemiseksi jalkapallossa on ensisijaisen tärkeää luoda kunnioituksen ja urheiluhenkisyyden kulttuuri. Valmentajat, vanhemmat ja itse pelaajat ovat avainasemassa tämän ongelman käsittelyssä.

Tietoisuuden lisääminen kiusaamisen negatiivisista vaikutuksista esimerkiksi joukkuekeskustelujen avulla auttaa pelaajia ymmärtämään sen seuraukset. Kannustaminen avoimeen kommunikaatioon joukkueessa mahdollistaa pelaajille mahdollisuuden ilmaista huolensa tai kokemuksensa. Jo alkuvaiheessa joukkueen syntymisestä lähtien, olisi hyvä keskustella joukkueen säännöistä. Tiukkojen kiusaamisen vastaisten käytäntöjen luominen ja niiden valvominen lähettää selkeän viestin siitä, ettei tällaista käytöstä sallita.

Lisäksi joukkuehenkeä ja yhteistyötä yksilömenestyksen sijaan painottamalla voidaan siirtää fokusta kilpailusta yhteistyöhön. Empatian opettaminen ja sen harjoittaminen pelaajien keskuudessa voivat edistää ymmärrystä ja vähentää kiusaamistilanteita.

Yhteisöllisen ja inklusiivisen ilmapiirin luominen kentällä on lopulta avain kiusaamisen ehkäisemiseen jalkapallossa.

Jokainen on oma ainutlaatuinen itsensä.

Helsinki Cup odottaa vierailijoilta hyvää käytöstä ja puuttuu ongelmatilanteisiin tarpeen tullen. Pidetään toisista huolta ja ollaan ystävällisiä kentällä kuin sen ulkopuolellakin.


Lisätiedot:

Lotta Peitsi

Turnauspäällikkö

+358 40 576 8336

lotta.peitsi@helsinkicup.fi

www.helsinkicup.fi

 

FC Bangkok. Helsinki Cup. 12.7.2019. Kuva: Jussi Eskola

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!