Helsinki Cup luo vahvoja muistoja ja liikunnan iloa

Pääkaupunkiseudun kansainvälinen suurtapahtuma Helsinki Cup välittää liikunnan riemua kymmenilletuhansille lapsille ja nuorille. Yhteisöllisen turnauksen ytimessä on jalkapallo, mutta sitäkin tärkeämpää ovat kesäiset muistot. Tämän allekirjoittavat myös turnauksessa pelanneet Jare ja VilleGalle eli JVG.

Helsinki Cupin neljäs pelipäivä on täynnä tunnetta ja heittäytymisiä. Eräs tunnelman hyvin muistava räpduo on JVG, joka osallistui turnaukseen vuodesta 1994 lähtien aina ylimpään ikäryhmään asti.

– Se oli aina kesän kohokohta! Kaikki olivat tosi innoissaan, kun pääsi pelaamaan kansainvälisiä joukkueita vastaan nurmikentälle. Voitontahto oli kova ja hinku jatkopeleihin iso, VilleGalle avaa.

Helsinki Cupin merkitys lasten ja nuorten liikuttaja on merkittävä. Yhtenä Euroopan isoimmista jalkapalloturnauksista osallistujamäärä rikkoo ennätyksiä tänä vuonna noin 27 000 pelaajalla.

– Liikunta auttaa lapsia kasvamaan taitavammiksi sekä tukee hyvinvointia ja itsetunnon kehittymistä. Erityisen tärkeää on myös peliemme sosiaalinen vuorovaikutus, korostaa Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

JVG arvostaa perinteen jatkumista. Turnauksiin valmistauduttiin huolella ja vuoden päätapahtumaan panostettiin.

– Värjäsimme tukat ja ostimme uusia kamoja ja erityispeliasuja. Se oli niin jännää, ettei meinannut tulla uni öisin, kun odotti Helsinki Cupia, muistelee VilleGalle.
Tänä vuonna katsomoihin ja oheistapahtumiin odotetaan noin 300 000 ihmistä.  Jare muistaa erityisesti, miten mahtavalta tuntui, kun katsomot olivat täynnä porukkaa.

– Tunnelma oli vahvan yhteisöllinen. Suomestakin koko saman ikäluokan joukkueet olivat paikalla, mikä tuntui hienolta ja merkitykselliseltä. Joukkueen kesken oli hyvä henki ja koko viikon sai olla porukan kanssa.

Vaikka jalkapallo on Helsinki Cupin ydin, yhteisölliset oheistapahtumat näkyvät ympäri pääkaupunkia. Tiistaina jalkapalloilijat juhlivat avajaisissa Olympiastadionilla.

– Helsinki Cupissa oli aina karnevaalitunnelma. Avajaiskulkue ja discot olivat hauskoja kokemuksia, Jare summaa turnauksen huippukohtia.

Tunnekasvatusta pelien kautta

Jalkapallo on tunnekasvatusta parhaimmillaan, kun nurmikentillä on läsnä ilon ja naurun kera harmit ja pettymykset.

– Mieleen on jäänyt, kun vedin jatkopelissä tolppaan pilkkuskabassa ja joukkueemme tippui. Silloin se tuntui todella pahalta ja itkin pitkään pelin jälkeen. Helsinki Cup on kokonaisuutena jäänyt nuoruusvuosilta tosi vahvasti mieleen, VilleGalle pohtii.

Tänä perjantaina ja lauantaina pelattavissa finaaleissa pelien jännittävyys on käsin kosketeltava.

– Jalkapallossa ovat aina lähellä voitot, tappiot ja pelien jännittävyys, jotka yhdessä auttavat tunnetaitojen kehittymisessä. Helsinki Cupin tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille liikunnan kautta monenlaista turnausfiilistä sekä pitkälle kantavia muistoja, toimitusjohtaja Kavanne korostaa.

JVG:n VilleGalle muistelee, miten parasta oli kaikkien hymyily ja reilu pelaaminen, mistä hän haluaakin turnauksen jalkapalloilijoita muistuttaa. – Nuorille tarvitaan tällaisia tapahtumia, joista jää elämänpituisia muistoja. Tsemppiä turnaukseen ja muistakaa nauttia joka hetkestä ja kohdella kaikkia reilusti, summaavat Jare ja VilleGalle yhteen ääneen

Lisätiedot:

Kirsi Kavanne, Toimitusjohtaja,
CEO Helsinki Cup

+358 40 540 14 80, kirsi.kavanne@helsinkicup.fi

www.helsinkicup.fi  

Lotta Peitsi, Turnauspäällikkö, Tournament Manager, Helsinki Cup

+358 40 576 8336, lotta.peitsi@helsinkicup.fi

www.helsinkicup.fi

JVG esiintyy Olympiastadionilla 12.8.2023 Vuodet ollu tuulisii -konsertissa. Kuva: Niko Karlsson

JVG:n virallisen Olympiastadionin promokuvan on ottanut Niko Karlsson

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!