Kansainvälisyys vetää Portugalin joukkueita Helsinki Cupiin

Armando Lopes on vienyt portugalilaisia juniorijoukkueita eri puolilla maailmaa järjestettäviin turnauksiin jo vuosien ajan – nyt vihdoin myös Helsinki Cupiin. Yhteistyö Helsinki Cupin kanssa starttasi syksyllä 2018.

Mikä Portugalin joukkueita vetää Helsinki Cupiin?

Pääsyy miksi kolme joukkuetta – EF Benfica de Almada, AD Almada 2015 ja Charneca de Caparica FC – osallistuvat turnaukseen on se, että niin tekee myös yli 1000 muuta joukkuetta ympäri maailman. Pelien lisäksi nuorilla on mahdollisuus tutustua muiden maiden pelaajiin. Tietysti joukkueita kiinnostaa myös Helsinki, se on toinen syy lähteä Helsinki Cupiin.

Minkälainen projekti joukkueiden tuominen Helsinki Cupiin on?

Portugalilaisten joukkueiden saaminen Suomeen voi olla taloudellisesti haastavaa. Vaikka itse turnauskustannukset ovat edulliset, lennot Portugalista Helsinkiin voivat olla hyvinkin kalliita, mikä vaikuttaa tietysti turnausmatkan kokonaiskustannuksiin. Onneksi pelaajien perheillä on kova tahto saada joukkueet Helsinkiin, joten he tekevät kaikkensa, jotta voivat tarjota junioreille Helsinki Cup -kokemuksen.

Mikä on oma taustasi joukkueiden viemisessä kv-turnauksiin?

Olen vienyt portugalilaisia joukkueita kansainvälisiin turnauksiin vuodesta 2011 alkaen. Ohjelmassa on joka vuosi Gothia Cup, Dana Cup, Gothia Cup China ja Partille Cup. Oli siis aika saada mukaan myös Helsinki Cup!

Mitä Helsinki Cupiin saapuvat joukkueet odottavat turnausmatkalta?

Jalkapallo on Portugalin harrastetuin urheilulaji ja sillä on noin 180 000 rekisteröityä pelaajaa. Euroopan mestareina portugalilainen jalkapallo on arvostettua ja uskon Helsinki Cupiin saapuvien portugalilaispelaajien jättävän hyvän vaikutelman sekä futistaidoillaan että ystävällisyydellään ja sosiaalisilla taidoillaan.

Lisää aiheesta

12.06.2024
Esittelyssä ruotsalainen Öjersjö
97

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje