Kesän sarjat – mihin sarjaan osallistutaan?

Jos suunnittelet ilmoittautumista Helsinki Cupiin, mielessäsi pyörii varmasti monta kysymystä. Mille tasolle olisi hyvä ilmoittautua? Mitä, jos oma joukkue muuttuukin vielä ennen kesää? Moni aprikoi näitä asioita ja lykkää ilmoittautumista siihen asti, kunnes joukkueen lopullinen kokoonpano on tiedossa. Huoli pois! Helsinki Cup -turnaukseen voi ilmoittautua rauhallisin mielin hyvissä ajoin, sillä tason muuttaminen on mahdollista aina viimeiseen ilmoittautumispäivään asti.

Mitä eroa on elite-, yleis- ja harrastetasoilla?


Poikien sarjoissa pelataan kahdessa eri sarjassa. Toisessa sarjassa on erikseen elite-lohko sekä yleislohko. Joukkueet voivat ilmoittautua kummalle tasolle tahansa. Ilmoittautuminen kannattaa kuitenkin tehdä harkiten, että saa järkevän kokonaisuuden pelejä koko viikolle. Joukkueesi tuskin haluaa haaskata hyviä pelihetkiä voittaen tai häviten 6–0?


Miten poikien finaalit pelataan?


Elite-lohkosta neljä joukkuetta menee suoraan A-finaaleihin ja kaksi joukkuetta jatkaa B-finaaleihin. Yleislohkosta kaksi joukkuetta menee A-finaaleihin, kaksi joukkuetta B-finaaleihin ja kaksi joukkuetta C-finaaleihin. Kaikki finaalit pelataan loppuun asti. Se, montako joukkuetta on sarjassa, määrää jatkopelien kohtalon. Elite-lohkossa pelaavat voivat päästä suoraan toiselle kierrokselle, kun jotkut joukkueet joutuvat pelaamaan kierroksen pelin. Jatkopeleissä häviäjä tippuu ja voittaja jatkaa siihen asti, että päätyy lauantain päivän finaaliin. Harrastesarjassa pelataan harrastemielellä. Joukkueet pelaavat alkulohkon ja torstaina yhden jatkopelin. Kaikki harrastesarjat pelataan 8v8.


Miten tyttöjen sarjoissa pelataan?


Tyttöjen sarjoissa pelataan sarjat erikseen. Tämä järjestely on toivottu, vuonna 2018 toteutettu uudistus, joka on kerännyt paljon hyvää palautetta. Tytöt jaetaan elite-sarjaan, yleissarjaan ja harrastesarjaan. Mikäli tyttöjen sarjassa on kaksi lohkoa, sijat 1–3 etenevät A-finaaleihin ja sijat 4–5 B-finaaleihin. Jos sarjassa on kolme lohkoa, sijat 1–2 ja kaksi parasta 3. sijaa etenevät A-finaaleihin. Heikoin 3. sija ja sijat 4–5 menevät B-finaaleihin.

Jos sinun joukkueesi ei ole vielä mukana, lue lisää ja ilmoita oma joukkueesi mukaan täällä. Mikäli jokin askarruttaa tai kaipaat apua ilmoittautumiseen, me autamme – yhteystietomme löydät täältä.


Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!