Helsinki Cupin huippuviikko takana

Huipputason nurmet, korkeatasoinen erotuomaritoiminta, moitteettomat järjestelyt ja turnausruokailu ovat kirvoittaneet kiitoksia tänään päättyvästä lasten ja nuorten jalkapallon suurturnauksesta. Helsinki Cupin keskellä osallistujista säteili pelaamisen ilo ja jalkapallon yhteisöllisyys.

Tänään 15 mestarillista joukkuetta kohottaa Helsinki Cupin jalkapallolla koristellun pokaalin merkkinä voitoistaan.

–  Erityisen moni kotimainen ja kansainvälinen joukkue on nauttinut pelaamisesta isolla ja legendaarisella Olympiastadionilla, kertoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

Vaikutuksen ovat tehneet myös moitteettomat järjestelyt ja korkeatasoinen erotuomaritoiminta. Vain torstain loppuillasta muutama peli myöhästyi ulkomaisen valtiovierailun vuoksi.

– Kentät olivat huippukunnossa, ja niillä peli-ilo ja jalkapalloilun yhteisöllinen tunnelma nousi esiin, Helsinki Cupin turnauspäällikkö Lotta Peitsi avaa. 

Isompien kenttien peleissä oli tämän vuoden finaaleissa paljon kansainvälisiä joukkueita vastakkain. Nuorempien ikäluokkien finaaleihin taisteli sen sijaan enemmän suomalaisia joukkueita pelaamaan pokaaleista. Muutama ottelu ratkesi rangaistuspotkuin.

Tämän vuoden Helsinki Cup pelattiin täydellisessä, palloiluun ja nurmikentille sopivassa säässä.

Otteluohjelma sovitettiin 5641 pelin, 22 kenttäalueen ja yli 100 kentän ympärille. Aikataulullisesti kaikki toimi etukäteen suunnitellulla tarkkuudella. Pallokentillä pelasi 1796 joukkuetta, 27 000 pelaajaa, 82 kansainvälistä joukkuetta 16 eri maasta. Eniten joukkueita Suomeen saapuu Brasiliasta, Islannista, Latviasta ja Virosta.

– Paljon positiivista palautetta on tullut turnausruokailuista. Oppaat ovat olleet ahkerina apuina muualta tulleille joukkueille. Lisäksi puhtaus, toimiva joukkoliikenne ja kaupungin kauneus antoi kansainvälisille joukkueille aihetta kiitoksiin, Kavanne hymyilee.

Turnaus on ollut täynnä iloisia pelaajia ja fiilis pelaajien kesken katossa. Monelle tapahtuma on kesän ehdoton ykkösjuttu.

– Henkilökunta ja vastuuhenkilöt takasivat koko turnauksen toimivuuden loistavasti. Suurturnauksen väkimäärä on ollut valtava, joten jonojakin syntyi erityisesti oheistapahtumissa. Annan kiitokseni sadoille kesätyöntekijöille mielettömästä logistiikasta.

Koko vuoden työ kulminoitui avajaisiin, joiden kulkue valtasi tiistaina Töölön ympäristön. Torvet raikuivat ja rumpujen rytmi kiiri pitkin Olympiastadionin ympäristöä, kun noin 6000 osallistujaa nautti Helsinki Cupin avajaisseremonioista JVG:n ja Ege Zulun tahdissa.

Käpylän toimintakeskus Love the Ball Centerissä kävijöitä riitti päivittäin useita tuhansia. Osallistujat pääsivät kilpailemaan arvonnoissa, kisoissa ja testaamaan millaista on toimia pesupallona pesukoneen pyörityksessä.

– Suurturnaus kuului ja näkyi koko pääkaupunkiseudulla ja katukuvassa. Pelaamme isosti ja tapahtumassa on mukana suurta jalkapalloilun juhlan tuntua, Kavanne iloitsee.

Tänä vuonna yhteistyökumppanit panostivat näkyvyyteen.

– Heidän avullaan mahdollisimman moni pääsee pienemmin osallistumismaksuin mukaan turnaukseemme.

Vuoden 2023 Helsinki Cupin viimeinen finaaliottelu päättyy tänään puoli yhdeksän maissa illalla.

– Sen jälkeen hengähdämme hetken ja heti 15.9. alkavat ensi vuoden 49. kertaa järjestettävän turnauksen ilmoittautumiset, Kavanne hymyilee.

Lisätiedot:

Kirsi Kavanne Toimitusjohtaja, Helsinki Cup

+358 40 540 14 80, kirsi.kavanne@helsinkicup.fi  

Lotta Peitsi Turnauspäällikkö, Helsinki Cup

+358 40 576 8336, lotta.peitsi@helsinkicup.fi

www.helsinkicup.fi  

Finaalipelit Helsinki Cup 2023
Helsinkii Cup 2023

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!