Haastattelussa G11 Elite sarjan voittaneen joukkueen EBK -valkoisen vastuuvalmentaja Jyrki Kalmari!

Millaisia muistoja kesän 2020 Helsinki Cup jätti?⁣

Vuoden 2020 Helsinki Cup oli EBK/T09-joukkueelle huipputapahtuma. Koko pitkä kevät jännitettiin kovasti, pelataanko turnausta tänä kesänä. Kun kaikki muut kevään ja kesän turnaukset oli peruttu, tuntui siltä, että ”kausi” alkoi Helsinki Cupista. Osallistuimme turnauksen Elite- ja Yleis-sarjoihin, joissa molemmissa joukkueemme pelasivat itsensä finaaliin. Pelaajille, toimihenkilöille ja taustajoukoille jäi tästä turnauksessa todella hyvä fiilis.

Millaisia vastustajia kohtasitte turnauksen aikana ja mikä peleistä jäi tärkeimpänä mieleen?

Pelejä oli päivittäin sopivasti hyvällä rytmillä. Muut sarjan joukkueet olivat tuttuja etelän joukkueita, joita vastaan saa aina vääntää tosissaan. Marginaalit joukkueiden välillä on pienet. Peleistä mieleen jäi ehkä parhaiten Elite-sarjan finaali. Pelaajien jännitys oli silmiinpistävä. Marssi pukuhuoneesta kentälle, pelaajaesittely ja totuttua runsaampi yleisö loi hyvän tunnelman.

Mitkä koitte olevan vahvuuksianne turnauksessa, joiden myötä saavutitte kultaisen mitalin?

Joukkueemme vahvuus löytyy pelureiden monipuolisuudesta. Jokaiselle pelipaikalle on korvaava pelaaja ja taso ei laske. Hyvä henki ja ”laita kaveri loistamaan hyvällä syötöllä” -meininki vei meidät finaaliin ja voittoon. Lisäksi uskoa ja voimaa antoi edellisvuoden finaalivoitto, jota pelaajat fiilisteli ennen peliä.

Miten joukkueenne jatkaa harjoitteluaan loppuvuoden?

Helsinki Cupista jäimme kesälomalle ja elokuun alussa aloitettiin harjoittelu. Ohjelmassa on piirisarjan pelejä, joissa olemme mukana T11 ykkös- ja P11 kakkostasolla. Lisäksi osallistumme muutamiin turnauksiin, joista merkittävimmät ovat Kaarina- ja HJK-turnaus. Kauden päättää meidän oma Espoossa pelattava turnauksemme OctoCup lokakuussa.

Onko teillä jotain odotuksia vuoden 2021 Helsinki Cupia varten? Jos niin millaisia?

Vuoden 2021 Helsinki Cup on kalenterissa. Puolustamme kahden edellisvuoden voittoja mielellämme. Harjoitellaan talvi hyvin, kuten varmaan muutkin. Yli-ikäisyyslupiin toivoisimme kiinnitettävän huomiota. Palloliiton myöntämät luvat ovat ok, mutta muiden yli-ikäisten peluuttamiseen tulisi olla hyvät perustelut. Pienellä kentällä tällä voi olla suurikin vaikutus peliin.

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!