Helsinki Cupin tähtivieras Linda Sällström antaa vinkit rankkareihin

Helsinki Cupin Love the Ball -studiossa tiistain tähtivieraana nähtiin Suomeen ja HJK:hon palannut Helmareiden huippuhyökkääjä Linda Sällström. Ensi kesän EM-kisoihin valmistautuva Sällström kertoi seuranneensa miesten EM-turnausta jännittyneenä.

Yksi ympyrä sulkeutui hyökkääjä Linda Sällströmin elämässä tänä kesänä, kun hän palasi takaisin Suomeen ja HJK:hon peräti 13,5 vuotta kestäneeltä ulkomaankierrokseltaan. Sällström on naisten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä 48 maalillaan 107 maaottelussa ja sinetöi paikkansa laji-ikonina viimeistään tämän vuoden helmikuussa upotettuaan Suomen EM-paikan varmistaneen loppuhetkien maalin Portugalin verkkoon.

”Korona-aikana iski koti-ikävä ja tuntui, että oli oikea aika katsella, josko voisin tulla takaisin Suomeen pelaamaan. Neuvotteluista HJK:n kanssa jäi tosi hyvät fiilikset ja vakuutuin siitä, että tämä on minulle oikea paikka valmistautua ensi kesän EM-kisoihin”, sanoo kolme edelliskautta ranskalaista Paris FC:tä edustanut Sällström.

”Olosuhteet Suomessa ovat poissaollessani parantuneet tosi paljon, ja asioita tehdään nyt paljon ammattimaisemmin kuin 14 vuotta sitten. Ei ulkomaillakaan ruoho ole aina vihreämpää sen suhteen, kuinka hyvin asiat hoidetaan”, hän peilaa.

Kehuja Olympiastadionille

Helmarit on pelannut EM-kisoissa kolmasti aiemmin, vuosina 2005, 2009 ja 2013. Viimeisimmät kisat Sällström joutui jättämään väliin loukkaantumisen takia, mutta vuoden 2009 kotiturnauksessa hän oli mukana kisaryhmässä. Samalla tuli tutuksi kisahuuman keskipiste Olympiastadion, joka toimii myös tämän vuoden Helsinki Cupin yhtenä päänäyttämönä.

”Onhan tämä hienoin paikka pelata Suomessa, tämän isommalle areenalle ei pääse pelaamaan. Silloin vuonna 2009 olin vielä niin nuori, etten ehkä osannut nauttia täällä pelaamisesta oikealla tavalla. Jo siksikin EM-kisoihin pääseminen uudelleen on ollut iso unelma”, hän sanoo ensi kesänä Englannissa järjestettävästä lopputurnauksesta.

Rauhallisuus ja harjoittelu avainasemassa rankkareissa

Tämänvuotisia miesten EM-kisoja Sällström seurasi tarkasti. Mieleen jäi etenkin rangaistuspotkukilpailujen karuus.

”Teki ihan pahaa katsoa niitä, kun tietää, että jonkun on kuitenkin pakko epäonnistua. Finaalinkin mennessä pilkuille ensimmäinen ajatukseni oli ’Voi ei’ – epäonnistuja miettii varmasti koko loppuelämänsä ajan, että on pettänyt itsensä, joukkueensa ja kaikki fanit. Erityisen hirveää on nähdä, kuinka kannustusta kyllä löytyy silloin kun menee hyvin, muttei muuten. Miten kukaan voi kutsua itseään faniksi, jos epäonnistumisen hetkellä lähettää pelaajalle vihapostia? Pitää kuitenkin muistaa, ettei kukaan epäonnistu tahallaan ja että ihmisiä ne pelaajatkin siellä kentällä ovat”, Sällström painottaa.

Rangaistuspotkun vetäminen kovassa painetilanteessa ei ole koskaan helppoa, mutta Sällströmillä on antaa vinkki, josta Helsinki Cup -pelaajatkin voivat ottaa vaarin.

”Siinä täytyy vain yrittää pitää itsensä rauhallisena. Harjoittelulla on myös iso merkitys – kun on harjoitellut rankkareita paljon, voi tositilanteessa luottaa siihen, että tekee saman suorituksen kuin missä on onnistunut niin monesti aiemminkin”, lauantaiseen KuPS-otteluun valmistautuva hyökkääjä neuvoo

 

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!