Finaalipäivään valmistautuminen: lämmöt päälle ja baanalle!

HJK 07 kohtasi vuoden 2018 helteisenä finaalipäivänä KäPa Unitedin ja vei tasaisen ottelun maalein 1–0. Joukkueenjohtaja Jarkko Hellgren avasi Helsinki Cupin pyynnöstä joukkueen finaalikokemuksia.

Eroaako finaalipäivä valmistautumisen suhteen muista turnauspäivistä?

– Rutiinit ovat aina samat, mutta erona on, että silloin on vain yksi peli. Siinä on tavallaan enemmän aikaa fiilistellä tapahtumaa – finaaleissa aina oma tunnelmansa. Meillä rutiinit alkavat noin tuntia ennen peliä; taktiikkapalaveri, hyvät lämmöt, pelipaita päälle ja baanalle!

Miten Helsinki Cupin finaalipäivä eteni?

– Joukkue kokoontui hyvissä ajoin Bollikselle. Kerettiin katsella hiukan muiden pelejä ja hakea tunnelmaa. Koitettiin pysyä enemmän varjossa, koska päivä oli todella kuuma. Meillä oli yhteinen koppi juuri ennen meitä oman finaalinsa pelanneen HJK 08 -joukkueen kanssa. Molemmat voittivat omansa ja sen jälkeen pidimme pienet juhlat kopissa. Laulu raikui ja kaikki pelaajat, valmentajat ja taustahenkilöt käytettiin suihkussa.

Minkälaisia hyötyjä kokemus finaalissa pelaamisesta tuo joukkueelle?

– Vaikka HJK 07 on viimeisen kahden vuoden aikana pelannut monia finaaleja myös ulkomailla, sopiva määrä hermostuneisuutta on aina finaalipäivänä ilmassa. Finaali on aina yksittäinen peli eikä sen voittaminen ole koskaan helppoa. Joukkue voi pelata turnauksessa vaikka kuinka hyvää futista, mutta silti finaalissa on aina omat paineensa, jotka pitää oppia hallitsemaan ja siirtää voimavaraksi.

Lisää aiheesta

28.05.2024
Esittelyssä Ysikaks Nivala
86

Kumppanit

Ollaan yhteydessä

Yhteystiedot

Helsinki Cup toimisto

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
Sähköposti: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Tilaa uutiskirje