Entistä kehittävimpiä sarjoja

Helsinki Cupin sarjatoimintaa kehitetään vuosittain niin palautteiden perusteella kuin turnauksen laadun ylläpitämisessä. Muutamat sarjat kokevat uudet tuulet ja uudistusten myötä sarjoista tulee entistä kilpailullisempia ja kehittävämpiä.

MIKÄ MUUTTUU?

B9 Elite -sarja pelataan jatkossa 7vs7-formaatilla tiistaista perjantaihin, aina finaaleihin saakka. Aiemmin ikäluokan edistyneimmät joukkueet ovat menneet pelaamaan vuotta vanhempien sarjoihin. Tarjoamme nyt mahdollisuuden pelata oman ikäluokan haastavampia 7vs7-otteluita, jotka avaavat enemmän tilaa ja luovat uusia taktisia mahdollisuuksia kentällä.

B13 11vs11 -sarja toimii siirtymävaiheena puolikkaan kentän peleistä kohti täysimittaista kenttää. Suomen huippujoukkueet siirtyvät 13-vuotiaina ison kentän peleihin, joissa jalkapalloura alkaa toden teolla. Kehitys ja haasteellisuus ovat joukkueille ratkaisevan tärkeitä, minkä vuoksi myös monet kansainväliset joukkueet ovat valinneet osallistua tähän sarjaan. Tavoitteena on tehdä B13 11vs11 -sarjasta mahdollisimman kiinnostava ja vaativa, ja siksi sarja on nyt kutsusarja, jossa Suomen parhaat joukkueet voivat mitata taitojaan sekä kotimaisia että kansainvälisiä vastustajia vastaan.

G15-sarja laajenee kattamaan kaksi ikäluokkaa, G15-16. Monissa maissa, erityisesti ulkomailla, joukkueet etsivät U16-sarjoja. Tarjoamme nyt laajemman ikäluokan sarjan, jotta voimme tarjota kehittyville tytöille mahdollisuuden pelata kansainvälisiä vastustajia vastaan.

Turnauspäällikkö Mikko Savolaisen kommentit sarjamuutoksiin ja tulevan kesän Helsinki Cupiin:

”Uudistukset tähtäävät siihen, että jokaisessa sarjassa pelit ovat mahdollisimman laadukkaita. Tavoitteena on tehdä turnauksesta entistä houkuttelevampi niin kotimaisille kuin kansainvälisille osallistujille. Tyttöjen 15-vuotiaiden sarja laajennetaan 15–16-vuotiaiden sarjaksi, koska moni kansainvälinen joukkue on U16 joukkue. Tavoitteena on lisätä kansainvälistä osallistumista. Kehittyneimmät B9-joukkueet ovat aiemmin siirtyneet B10-sarjoihin, mutta muutoksen myötä heille tarjotaan mahdollisuus kilpailla omassa ikäluokassaan turnausvoitosta.
B13 11vs11 -sarjaan halutaan luoda entistä kiinnostavampi kilpailu huippujoukkueille, ja uskomme kansainvälisen kiinnostuksen kasvavan uudistuksen myötä.”

Lisätiedot:

Turnauspäällikkö Mikko Savolainen

mikko.savolainen@helsinkicup.fi

+358 44 023 7663

Partners

Let’s stay in touch!

Contact Info

Helsinki Cup Office

Urheilukatu 5, 00250 Helsinki
E-mail: helsinkicup@helsinkicup.fi
Int.tel: +358 40 640 8750

Subscribe newsletter

Helsinki Cup Tournament App!

Helsinki Cup application gives an access to the tournament benefits. Updated version available soon!